Acest copil de la țară a învățat singur informatica și a ajuns olimpic internațional! Felicitări puiule

Acest copil de la țară a învățat singur informatica și a ajuns olimpic internațional! Felicitări

Are 14 ani şi a primit titlul de cetăţean de onoare al comunei Radovanu din judeţul Călăraşi. Este printre puţinii copii care se pot lauda cu o astfel de performanţă!

Alexandru Tălnaci a câştigat medalia de argint la olimpiada internaţională de informatică, materie pe care a învăţat-o singur, fără profesor, şi, în plus, a inventat două aplicaţii utile pentru pacienţii şi medicii din România.

„Niciodată un elev nu a primit titlul de cetăţean de onoare, dar nu puteam să nu facem o excepţie având în vedere faptul că avem un elev de excepţie, care sper să rămână pentru totdeauna în România și să-și dedice întreaga capacitate în România, pentru că e impresionant CV-ul lui”. Sunt cuvinte spuse pe scenă de oameni mari la festivitatea de premiere a unui copil.

La 14 ani, Alexandru Tălnaci a obţinut medalia de argint la competiţia mondială de informatică, materie pe care a învăţat-o singur, fără profesor.
A inventat două aplicaţii utile pentru pacienţii şi medicii din România. Cu una dintre aplicaţii a obţinut în martie 2018 locul I la concursul internațional de idei și aplicații software dedicat studenţilor de la Universitatea Politehnica Bucureşti.