ANM, în alertă!

Pentru luna februarie temparaturile vor fi în normele climatologice chiar ușor mai ridicate, cu minime nocturne cuprinse între -8 ˚C și 4˚C și maxime diurne între 0 ˚C și 19˚C.

Luna va debuta cu vreme deosebit de caldă, datorită unei vaste arii depresionare poziționate

la vest de țara noastră care va face că circulația generală să fie dinspre sud-vest(Marea Mediterană), cu temperaturi maxime de până la 19˚C(local și peste această valoare până spre 20 ˚C) dar vremea se va schimbă tranșant în data de 5 februarie, când vor fi ploi moderate cantitativ și chiar precipitații mixte/local ninsori în noaptea de 5 spre 6.

Acestea vor fi generate generate de pasajul unui ciclon mediteranean bine dezvoltat. Cuplajul acestui ciclon cu un câmp de presiune ridicată cu centrul în vestul Europei va genera vânt cu rafale de 50-70km/h în zilele de 5 și 6 februarie.

NOTĂ: în intervalul 4-6 februarie în zonele montane și în Moldova și Maramureș va ninge și se va depune strat de zăpada, pe alocuri consistent. În ziua de 5 februarie este posibil viscol în Moldova, conform informațiilor furnizate pe pagina de Facebook ”Prognozarea fenomenelor severe în România”.