Anunțul făcut de Ministerul Sănătății

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan spune că persoanele care vin din localităţile din Italia aflate în carantină vor intra în carantină în spaţii special amenajate, timp de două săptămâni.

Horaţiu Moldovan a anunţat, duminică seara, la un post de televiziune, că românii care vin din localităţile italiene care sunt în carantină din cauza coronavirusului vor intra în carantină timp de două săptămâni, în spaţii special amenajate, potrivit News.ro.

Localităţile respective sunt Maleo, Terranova dei Passerini, Codogno, San Fiorano, Somaglia, Fombio, Casalpusterlengo, Castiglione d’Adda, Betonico şi Castelgerundo.

„Această listă a fost agreată de conducerea Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului de Interne şi va fi difuzată la punctele de frontieră”, a spus Moldovan.

El a spus că cei care vin din Lombardia şi Veneto vor fi izolaţi la domiciliu.

De asemenea, Raed Arafat, întrebat tot la Antena 3, care crede că e probabilitatea să nu avem coronavirus în România, a răspuns: „Trebuie să fim foarte sinceri, probabilitatea este foarte scăzută. Adică nu putem să spunem că nu va fi. Eu cred că încet, încet, în toate ţările din Uniunea Europeană vor apărea cazuri, nu numai în România, adică este vorba de timp când o să apără într-o ţară şi când apare într-alta”.