Avion Prăbușit cel puțin 83 de morți

Un avion la bordul căruia se aflau cel puțin 83 de oameni s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat de pe un aeroport din Afganistan.

Tragedia aviatică vine la doar o zi după ce Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter.

Împreună cu legendarul baschetbalist erau alte opt persoane, printre care și fiica lui, Gianna.

Un avion plin cu oameni s-a prăbușit în Afganistan
Un avion de pasageri al companiei Ariana Airlines s-a prăbușit în provincia Ghazni, situată în estul Afganistanului. Scenele terifiante s-au petrecut la scurt timp după ce aeronava a decolat de pe aeroportul din Herat, al treilea cel mai mare oraș al Afganistanului, și se îndrepta spre Delhi, India.

Compania Ariana Airlines a declarat că aparatul de zbor prăbușit nu le aparține.

“În atenția tuturor cetățenilor. Știrea nu este adevărată. Toate cursele noastre care au decolat au ajuns, în siguranță, la destinație. Așadar, avionul prăbușit nu aparține companiei” este mesajul publicat de oficialii de la Ariana Airlines pe Facebook.

Incidentul s-a petrecut din cauza unor erori tehnice, au declarat surse oficiale, scrie BBC. și vine la doar o zi după ce legendarul Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter. Momentul în care aparatul de zbor s-a prăbușit a fost filmat, iar imaginile au un puternic impact emoțional.

În cazul tragediei din Afganistan nu se cunoaşte deocamdată numărul victimelor, potrivit unui alt oficial.

Ahmad Khan Seerat, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Ghazni, a declarat că “zona nu este sigură din cauza prezenţei insurgenţilor”.