Cine a intrat, de fapt, pe contrasens?

IPJ Argeş a transmis un comunicat de presă în care face noi precizări privind accidentul mortal din a doua zi de Crăciun, în care a fost implicat şi fostul ministru Daniel Chiţoiu.

Iniţial, s-a vehiculat că şoferul de 70 de ani se face vinovat, apoi… că Daniel Chiţoiu a intrat pe contrasens. Ce spune Poliţia, în urma primelor cercetări?

Joi, 26 decembrie, un accident cumplit s-a produs pe raza comunei Cotmeana, sat Zamifireşti. În urma impactului dintre două autoturisme, dintre care una a fostului ministru Daniel Chiţoiu, o femeie de 71 de ani şi un bărbat de 82 de ani au murit.

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. „La acest moment se desfășoară cercetări „in rem”, în urma evenimentului rutier care s-a soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor două, fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă”, a anunţat Poliţia Argeş.

Cine se face vinovat de accident
Pare-se că, nici spusele martorilor, nici ce susţine politicianul nu a fost confirmat de cercetările poliţiştilor. Până în acest moment, oamenii legii au stabilit doar că accidentul a constat „într-o într-o coliziune frontală, ca urmare a pătrunderii pe contrasens”. Practic, poliţiştii nu au reuşit să stabilească, din primele verificări, „care dintre cele două autoturisme ar fi vinovat”.

Autoturismul la volanul căruia se afla fostul ministru al Economiei, Daniel Chițoiu, venea dinspre Râmnicu Vâlcea și se îndrepta către Pitești. Din sens opus, se deplasa o mașină în care se aflau doi soţi. Ambii au murit în urma impactului.

Daniel Chiţoiu a scăpat cu răni uşoare.