CONSTRUIT-O

“Cât de adevărată este emisiunea «Visuri la cheie» de la Pro TV?” –

este întrebarea care a apărut în discuțiile multor români, după ce s-a spus că echipa lui Dragoș Bucur a dărâmat casa unei femei și apoi nu au mai făcut-o.

Otilia Caloian, vice-președinte Asociației Fight for Life Charity, a decis să spună adevărul despre cazul acesta și a oferit un interviu extrem de emoționant.

Cât de adevărată este emisiunea “Visuri la cheie” de la Pro TV
Otilia Caloian a mărturisit că în urmă cu aproape opt luni, reprezentanții Asociației Fight for Life Charity au horătât să îi împlinească un vis unei mame cu trei copii, care a fost greu încercată de-a lungul vieții și locuia cu aceștia într-o casă dărăpânată în satul Urseiu, județul Dambovita. Potrivit declarațiilor sale, proiectul a primit numele “Căsuța Violetei”, însă, din nefericire, din costurile lucrărilor au depășit bugetul Asociației Fight for Life Charity și astfel, oficialii au cerut ajutorul producătorilor emisiunii “Visuri la cheie” de la Pro TV.

“Impreuna cu prietenii nostri am demolat casa veche, ce statea sa cada. Apoi am publicat povestea Violetei si a celor trei copii pe site-ul nostru si pe pagina noastra de Facebook si sute de romani de pretutindeni ne-au ajutat cu donatii, pe care le-am folosit pentru spitalizarea si tratamentul Violetei si pentru reconstructia casei. Casa era «la rosu». Cumparasem acoperisul din tabla si urma sa-l montam. Bugetul ni se terminase, iar noi mai aveam de cumparat ferestre, usi, materiale de finisaje pentru interior si exterior, sobe, sa utilam baia, mobila… Unde mai pui si faptul ca omul cu care lucrasem pentru constructia casei, stabilisem cu el o suma si dintr-o data ne-a anuntat ca vrea sa-i platim dublu fata de cat ne intelesesem. Ii promisesem Violetei ca ea se va trata la spital, iar dupa ce se va externa se va muta in casa noua, sau, in cel mai rau caz, pana la Craciun casa va fi gata. Eram disperati. Nu stiam cum si de unde sa facem rost de fonduri pentru a termina casa. Asa ca le-am scris celor de la Visuri la cheie. In cateva zile am fost contactati de o doamna foarte amabila, care ne-a rugat sa le trimitem pe email poze cu Violeta, cu copiii, cu casa si povestea detaliata. Dupa cateva zile m-a sunat aceeasi doamna draguta si mi-a spus ca vor sa vina la Urseiu sa cunoasca familia si sa vada casa.

Zis si facut. Au venit doi reporteri, doi cameramani, producatorul general si Florin Brinzan, constructorul emisiunii. Au vazut casa, au masurat-o, au analizat-o, iar concluzia lui Florin Brinzan, despre care am inteles ca este foarte pretentios si tine enorm de mult la calitate, a fost: «Felicitari! Ati facut pana acum o treaba excelenta! Se vede ca ati folosit numai materiale de calitate. Dar cred ca la fundatie ati muncti enorm de mult. Imi place foarte mult ce ati facut. Din punctul meu de vedere, mi-ar placea sa fie cazul acceptat si sa facem casa»”, a povestit Otilia Caloian, vice-presedinte la Asociația Fight for Life Charity pe site-ul oficial.