Cristina Țopescu, forțată să se mute.

Cristina Țopescu a iubit animalele mai mult decât orice. Era o salvatoare înfocată și făcea tot ce îi stătea în putință să salveze patrupele care aveau nevoie de ajutor.

Însă puțini știu că a fost nevoită să își schimbe locuința din cauza animelelor. Cristina Țopescu a fost nevoită să se mute în Tunari, acolo unde a și murit.

Jurnalista a fost presată de vecini să renunțe la câini, însă a preferat să părăsească vechea locuință decât să părăsească animalele de care avea grijă.

Situația era atât de deranjantă pentru vecini încât aceștia s-au bucurat că jurnalista a ales să se mute din Balotești. Cristina Țopescu a avut grijă până la ultima suflare de câinii săi pe care i-a iubit enorm.

„Cristina Ţopescu şi-a luat cele 100 de jucării şi s-a mutat din Baloteşti, unde nimeni nu o mai voia. Săptămânalul Atitudinea a scris despre mărinimia prezentatoarei tv şi pasiunea ei nebună pentru animalele de stradă pe care le-a adunat şi le-a cazat în propria locuinţă. Cei peste 100 de căţei ofereau un spectacol gratuit vecinilor vedetei, care nu-i lăsa pe aceştia să se odihnească şi care erau nevoiţi să inspire aer îmbibat cu miresme de fecale şi urină. Ţopescu şi-a luat angajamentul în faţa poliţiştilor din Ilfov că va părăsi locuinţa cu tot cu patrupezi, încă din luna martie, însă abia zilele trecute aceasta a luat atitudine.

De câteva zile, nu mai latră nimeni în zonă, ies cu familia în curte şi parcă nu îmi vine să cred că, în sfârşit, simţim beneficiile vieţii la curte, deşi ne-am mutat de mai bine de un an în Baloteşti. Aceasta acţiune ar trebui apreciată la adevărata ei valoare de toţi oamenii rezonabili, care ar trebui să lase deoparte ambiţiile politice atunci când este vorba de comunitatea în care trăieşte”, scria un fost vecin al Cristinei Ţopescu pe site-ul iulianurban.ro.

Cristina Țopescu s-a retras din televiziune în aprilie 2013

Cristina Țopescu s-a născut pe 4 iulie în Oradea. A fost primul copil al regretatului comentator sportiv Cristian Topescu, din prima lui căsătorie. Vedeta mai avea doi frați: Cristian și Sebastian. Cristina Țopescu a fost atrasă de lumea televiziunii chiar din copilărie, călcându-i pe urme tatălui ei. În perioada 1970 și 1979, ea a apărut în mai multe emisiuni pentru copii. Când tatăl ei a căzut în dizgrația regimului comunist, Cristina a fost exclusă de pe ”sticlă”.

Cristina Țopescu a fost absolventă a Facultății de Limbi Străine din București, secția Engleză – Italiană. Înainte de 1989, în perioada când nu a avut serviciu, a trăit din meditații, a fost corector la revista “Contemporanul”, a scris la revista “Cinema”, a tradus filmele care circulau pe casete video.

În 1991, ea a revenit în televiziune, după ce a semnat un contract cu cei de la PRO TV. Ulterior, moderatoarea a devenit vedetă Prima TV, unde a lucrat timp de 12 ani. S-a retras din televiziune în aprilie 2013. Iar, din noiembrie 2019, era consilier al secretarului de stat din Ministerul Sănătății.