Cum se comporta

Radu Zamfir a absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti in 1998, cu media generala de promovare a anilor de studii 9,63 si media la examenul de licenta 10. „Mie mi-a salvat viata. Adica eu fara el, azi nu mai traiam. Si nu ma refer numai la chirurgul Radu Zamfir, ci si la OMUL, Radu Zamfir. Pentru ca in meseria este vital sa fii ambele”, ne-a relatat una dintre fostele sale paciente.

„Eu nu m-am operat la dumnealui, dar pot sa va spun ca am ramas uimita de cata grija poate sa aiba de pacientii lui, indiferent de clasa lor sociala. Le explica, vorbeste frumos, calm, bland. Daca e chemat noaptea, vine. Dimineata vine. Eu m-am gandit ca poate locuieste in spitalul asta”, povestese impresionata o doamna trecuta bine de 70 de ani, internata in Spitalul Fundeni, locul unde Radu Zamfir este chirurg inca din anul 2000.

Curiozitatea neobisnuita a lui Radu Zamfir – “Eram un copil ca oricare altul, poate cu niste preocupari neobisnuite, in sensul ca urmaream, cu o curiozitate si o perseverenta de neasteptat pentru varsta aceea, animale mici si insecte”, declara Radu Zamfir recent, intr-un interviu.

„Practic, am inteles esentialul: ca este metoda cea mai directa de a salva viata unui seaman. Si asa m-am hotarat sa il urmez. Eram prin clasa a IX-a cand eu si varul meu din Timisoara i-am promis ca o sa ne facem doctori. Dintre noi, doar eu m-am tinut de cuvant. L-am pierdut prin clasa a X-a, la 84 de ani. A fost ceva fulgerator, a facut un accident vascular. Nu a apucat sa ma vada la facultate, dar cumva cred ca a apucat sa ma vada, mai de departe si cred ca e mandru ca am ales meseria de medic”, povesteste deja celebrul chirurg pentru life.ro.

“As mai vrea sa fac ceva…” – La 44 de ani, Radu Zamfir are o familie frumoasa, este casatorit tot cu o doctorita si au impreuna doua fetite. Ii place sa simta adrenalina nu doar in sala de operatii, ci si in viata de zi cu zi. Este pasionat de motoare si sporturi extreme in general. Isi doreste sa aiba mai mult timp liber pentru a-l petrece cu cei dragi si spera sa experimenteze in curand un safari in Africa.

“As mai vrea sa fac ceva pentru ca mi-a ramas in minte bunicul si visul lui de a merge in Africa. El m-a determinat ca acum, macar pentru el, daca nu si pentru mine, sa incerc un safari in Africa”, spune doctorul.