Cum va fi vremea la început de 2020

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că după Crăciun temperatura aerului va scădea treptat. Ploile şi ninsorile îşi vor face apariţia în perioada sărbătorilor.

MUNTENIA

În intervalul 23-31 decembrie temperatura aerului va scădea treptat, de la o valoare medie regională a temperaturilor maxime de 13 grade, spre aproximativ 1 grad, vremea devenind apropiată de normalul termic al perioadei. Apoi se va înregistra o ușoară încălzire, astfel încât, pe 5 ianuarie, media maximelor termice va fi de 6…7 grade. Regimul termic
nocturn va fi, de asemenea, în scădere treptată, iar media minimelor va coborî spre -6…-4 grade în intervalul 31 decembrie – 5 ianuarie, față de o medie de 9 grade la începutul intervlaului de prognoză.
Precipitații slabe vor fi posibile în 23, 27, 28 și 29 decembrie.

OLTENIA

Până în data de 31 decembrie vremea va fi într-un proces de răcire treptată, care va determina scăderea valorilor termice diurne de la o medie regională de aproximativ 10 grade în prima zi, până la 1…2 grade la sfârșit de an. Apoi temperatura aerului va crește de la o zi la alta, iar pe 5 ianuarie media maximelor va fi de 6 grade. Temperaturile nocturne vor scădea de la o valoare medie de aproximativ 8 grade la începutul primei săptămâni de prognoză,
spre -5…-4 grade în intervalul 31 decembrie-5 ianuarie.
Precipitații slabe cantitativ se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare pe 22, 27, 28 și 29 decembrie.

Continuarea aici