DOCUMENT

ICHETE DE MASA 2020.

Valoarea nominala a unui tichet de masa va ajunge la 20 de lei, conform unui proiect legislativ propus recent pentru adoptare la Camera Deputatilor.

Documentul deja a fost adoptat de Senat, astfel ca votul deputatilor va fi cel decisiv si sansele ca noua valoare sa devina realitate sunt foarte mari. Deocamdata, proiectul a primit aviz pozitiv de la Comisia de Munca din camera Deputatilor, inainte de a ajunge in plen, scrie romaniatv.net

TICHETE DE MASA 2020. Proiectul legislativ prevede majorarea valorii tichetului de masa la 20 de lei, in conditiile in care suma maximala actuala a unui tichet de masa este de 15,18 lei.

In expunerea de motive a proiectului, se argumenteaza ca tichetul pe care il primesc acum angajatii nu are o valoare suficienta pentru a putea acoperi costurile unei mese. „Valoarea actuala a unui tichet de masa de 15,18 lei (inainte de impozitare) nu este suficienta pentru a cumpara o masa de pranz, in conditiile in care valoarea medie a unei mese de pranz este de 21,40 de lei”, spun initiatorii proiectului.