Doliu în muzica populară

Cântăreţul Strugurel de la Oradea a murit în Olanda, la vârsta de 65 de ani, la scurt timp după ce se întorsese de la o petrecere. Rudele sunt în stare de şoc şi spun că lăutarul era sănătos şi nu s-a plâns niciodată de nimic.

Lăutarul Strugurel de la Oradea, pe numele său adevărat Stelian Burcă, s-a stins din viaţă în Olanda. Potrivit familiei, cântăreţul a fost răpus de un infarct duminică dimineaţă, scrie ebihoreanul.

Era de câteva zile în Olanda. Tocmai se întorsese de la o petrecere la care a cântat. S-a aşezat pe marginea patului, a spus că merge până la baie, dar a căzut înapoi în pat. A făcut infarct”, a declarat Sorin Stan, nepotul artistului, pentru sursa citată.

Rudele sunt în stare de şoc: „Nu s-a plâns niciodată de nimic. Săptămâna trecută a şi fost acasă, şi-a făcut analizele şi era sănătos”, a povestit nepotul.

Apropiaţii spun că Stelian Burcă nu a dat niciun semn că ar fi suferind de vreo afecţiune.

Era un om de viaţă, tânăr în sufletul lui. Stătea tot timpul cu nepoţii, cu tineretul, nu se recunoştea între cei de vârsta lui. Uneori chiar glumea cu noi: «O să trăiesc 120 de ani…»”, a spus Stan.