Drama fără margini a Mariei Ghinea.

Maria Ghinea are o carieră de succes și este o artistă de muzică populară foarte apreciată. Se poate declara o femeie împlinită, căci este bunică și are o familie minunată.

Însă trecutul ascunde răni adânci și suferințe greu de imaginat, cauzate chiar de către soțul ei.

Pe când avea doar 22 de ani, Maria Ghinea a fost împușcată în cap de soțul ei, un bărbat cu 20 de ani mai mare, pe care l-a cunoscut după alt mariaj eșuat. Interpreta de muzică populară credea că își găsise alesul inimii, care o va putea face fericită toată viața. Însă, după un timp, bărbatul care mai fusese însurat de opt ori nu s-a dovedit a fi deloc aşa cum Maria Ghinea credea la început, ci era gelos şi violent.

Maria Ghinea a îndurat tratamentul dur din partea soțului timp de opt ai, după care s-a decis să apeleze la ajutorul unui avocat pentru a divorţa. Însă, soţul ei nu a putut accepta acest lucru şi a împuşcat-o în cap cu un pistol pe care îl ţinea ascuns undeva în casă.

Unul dintre fiii ai fost martor la incident și după ce a fost împușcată, artista a pierdut patru litri de sânge şi i-a fost extirpat un fragment de opt centimetri din creier. Timp de trei luni, nu a putut să vorbească sau să se mişte. În mod miraculos, apoi, artista şi-a revenit și a reușit să își refacă viața și să se întoarcă alături de cei doi băieți ai săi.

“Nu am rămas în spital pentru că simţeam că mor acolo. (…) Am stat acasă şi cum să spun… nimic nu te poate ajuta în lumea asta şi nimic nu îţi poate da mai multă putere decât copiii. Dragoş avea 5 ani şi jumătate şi Alexandru 13. Când stăteau unul în stânga şi unul în dreapta îmi spuneau <<Ridică-te, mami, că te vom ajuta noi şi te vom sprijini>>. Eu care nu puteam vorbi, decât scriam, îi spuneam lui Dumnezeu <<Doamne, poate că eu am greşit, poate că nu am ştiut cum să aleg, dar gândeşte-te la copiii mei. Ce s-ar întâmpla cu ei dacă nu aş fi eu şi dacă eu sunt vinovată, pentru ei ajută-mă să mă ridic>>. Am stat trei luni. (…) Eu nu l-am văzut pe Dumnezeu, dar i-am simţit prezenţa în fiecare moment al vieţii mele când simţeam că nu mai pot, când simţeam că sunt prăbuşită”, a povestit artista în trecut.