Grecia închide punctele de trecere a frontierei terestre cu Bulgaria, cu excepţia unuia singur. Anunţul MAE

Multe dintre punctele de trecere a frontierei în Grecia au fost închise. Singura care va rămâne deschisă este Kulata-Promachonas. MAE a emis o atenţionare de călătorie.

Ministerul Afacerilor Externe îi anunţă pe românii care vor să călătorească în Grecia că accesul rutier pe teritoriul acestei ţări este permis în perioada 1-15 iulie a.c.

numai prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas, ca urmare a introducerii obligativităţii completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidenţa celor care se deplasează în această ţară. În ceea ce priveşte accesul pe teritoriul elen, vor fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

Persoana testată trebuie să aştepte rezultatul timp de 24 de ore, în condiţii de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic.

Rămân obligatorii măsurile generale de prevenţie: purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor şi de distanţare socială.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără niciun preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Înaintea anunţului MAE, Răzvan Pascu, cunoscut consultant în turism, a scris miercuri, 1 iulie, că are informaţii confirmate de Ministerul Turismului din Grecia că se închid frontierele dintre Grecia şi Bulgaria.

Informaţia a fost confirmată pentru Mediafax de Biroul ministerului turismului din Grecia în România.