Întâmplarea care a marcat-o profund pe Brigitte Pastramă. A spus tot pe rețelele de socializare: „L-a bătut și l-a scos afară…”

„Am traversat strada și l-am întrebat dacă pot să îl ajut cu ceva”

Brigitte a povestit pe rețelele socializare o întâmplare prin care a trecut recent și care a lăsat-o profund marcată. Soția lui Florin Pastramă a întâlnit un bărtân pe o stradă din Capitală, al cărui poveste a emoționat-o atât de tare încât i-a oferit un acoperiș deasupra capului într-unul din imobilele pe care le deține alături de soțul ei.

”Povestea lui Nea Petrică, 78 de ani, găsit ieri, în zona Fundeni, în jurul orei 17. Ieri seară, mă aflam împreună cu una din persoanele mele de încredere, Costel, în incinta shaormeriei noastre, făceam curat între alimentele perisabile și dezinfectam locul, când, pe partea cealaltă a străzii, am zărit prin geam un bătrânel sprijinit într-un baston, ce ducea în brațe o pătură roșie și o punguță albă.

M-am uitat atentă, deoarece conform noului decret persoanele de peste 65 de ani nu au voie să iasă din casă după ora 13. Bătea pe la ușile magazinelor, puține la număr, care încă nu și-au suspendat activitatea, dar nimeni nu-l băga în seamă.

Am traversat strada și l-am întrebat dacă pot să-l ajut cu ceva. Cu lacrimi în ochi, mi-a spus că îi este frig și vrea doar să-și odihnească puțin piciorele într-un loc.

Nepoata l-a dat afară din casă

Apoi a spus că nepoata lui l-a bătut și l-a scos din casă, dar se întoarce mai târziu și încearcă să intre acolo, dar a fost și acum nu e nimeni… L-am sunat pe Florin și l-am dus la căsuța pe care o cumpărasem împreuna cu un teren acum un an, cu gândul de a face un bloc anul acesta acolo.

Din păcate nu sunt cine știe ce condiții, soacra mea i-a încălzit mâncare și i-a pus o pernă și lenjerie, o geacă groasă, i-am pus o salteluță, scaune, un calorifer, mâine aduc un radio. Nu este apă acolo, dar cred că e mai mult decât sub cerul liber, și cu atât de mare risc de comtaminare, mai ales pentru cei de vârsta lui…

Voi cum reacționați când vedeți oameni bătrâni, neputincioși, în vremea asta, pe stradă?”, a scris Brigitte pe internet.