„Ia, zi, popo, știi când am să mor?”

La 30 de ani de la execuţia soţilor Ceauşescu, continuă să iasă la iveală detalii incredibile!

Puţini sunt cei care ştiu că însuşi dictatorul a purtat o discuţie cu părintele Arsenie Boca, cel considerat de mulţi români Sfântul Ardealului.

Nepoata lui Arsenie Boca, Zoe Dăian, a vorbit despre singura discuţie pe care părintele a avut-o cu Nicolae Ceauşescu. Potrivit celor spuse de ea, s-a întâmplat în anii 80, când părintele Arsenie Boca a fost dus la Ceauşescu.

Atunci, dictatorul a avut o întrebare cutremurătoare. Nu a fost curios decât de momentul în care avea să moară.

„Prin anii ’80, Părintele Arsenie a fost dus şi la Ceaușescu care l-a întrebat: ‘Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii, când am să mor?’”, a povestit Zoe Dăian pentru Agerpres.

Părintele Arsenie Boca i-a răspuns imediat, spunând că ‘Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi’.

Nici Nicolae Ceauşescu şi nici soţia sa, Elena, nu au crezut ce au auzit din gura părintelui Arsenie Boca, aşa că i-a ordonat unui maior să-l ia pe acesta din faţa lor şi au spus că nu vor să-mi mai vadă vreodată.

„Ceauşeştii nu au crezut şi i-au spus maiorului care-l adusese pe preot să-l ia din fața lor şi să nu-l mai vadă niciodată”, a continuat nepoata lui Arsenie Boca.

De altfel, se spune că Arsenie Boca ar fi prevestit și Revoluția din 1989. Înainte de a se stinge din viaţă, la părinte a fost o verişoară a Zoei, iar el i-a mărturisit că: „nu va trece mult timp şi în România va fi vărsare de sânge’”.

Părintele Arsenie Boca a murit pe data de 28 noiembrie 1989, iar după trei săptămâni a început Revoluţia din 1989.