Ingredientul ce te poate îmbolnăvi pe loc!

Unul dintre ingredientele folosite des de români la prepararea unei ciorbe este borșul.

Pentru cei care nu au cum să-l preparare în casă sau nu au găsit o sticlă la raftul magazinului, borșul la plic rămâne o variantă simplă și rapidă. Totuși, ingredientele conținute sunt o adevărată otravă pentru organism!

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România (APC România) a achiziționat în urmă cu câțiva ani 13 produse tip borș la plic și a analizat conținutul, pentru a putea determina ce ingrediente pun românii în ciorbă!

Primul lucru observat de către cei de la APC a fost faptul că multe dintre aceste produse sunt departe de ceea ce înseamnă rețeta clasică de borș. Potrivit datelor, o sută de grame de borș la plic poate conține până la 30 sau chiar 40 de grame de grame de sare.

Pe lângă acest fapt, aceste produse conțin și o cantitate periculoasă de zahăr: între 10 și 30 de grame la o sută de grame de produs. Practic putem spune că sarea și zahărul ocupă mai bine de jumătate din conținut.

Pe lângă aceste cantități mari de sare si zahăr, au mai fost găsite nu mai puțin de 9 tipuri de aditivi alimentari foarte dăunători pentru organism!