Klaus Iohannis, ședință de urgență la Cotroceni. A invitat mai mulți miniștri

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință de urgență la Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială. Va fi o întâlnire pe teme economice și vor participa mai mulți miniștri

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marți, 23 iunie a.c., ora 13:00, la Palatul

Cotroceni, o ședință pe teme economice cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, Ministrul Transporturilor,

Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, și șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Ionel Dancă”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Iohannis, după Consiliul European: În actualul exerciţiu bugetar, Români a avut dreptul la 44 de miliarde de euro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, după reuniunea Consiliului European, în format videoconferinţă, că în actualul exerciţiu bugetar, România a a avut dreptul la 44 de miliarde de euro şi că, împreună cu întreaga echipă a României, se luptă să obţină o sumă considerabil mai mare pentru următorul exerciţiu bugetar şi, de asemenea, condiţii de implementare favorabile pentru România.

”Ceea ce este însă important pentru noi – în actualul exerciţiu bugetar, România a primit, a avut dreptul, la 44 de miliarde de euro. Eu, şi împreună cu mine întreaga echipă a României, ne luptăm ca să obţinem o sumă considerabil mai mare pentru următorul exerciţiu bugetar şi, de asemenea, ne luptăm ca să obţinem condiţii de implementare favorabile pentru România.

Asta înseamnă bani pentru dezvoltare economică, pentru mediul de sănătate, pentru autostrăzi şi pentru căi ferate, pentru apă şi canalizare, pentru educaţie, pentru energie regenerabilă şi multe alte lucruri. Cred că este evident că România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media ţărilor din Uniunea Europeană”, a declarat preşedintele după Consiliul European desfăşurat în format de videoconferinţă.

Aceasta este ambiţia noastră şi în continuare ne vom întâlni într-un format fizic, în Consiliul European, probabil la mijlocul lunii iulie, când voi continua să mă implic pentru a obţine cât mai mult pentru România.