Mihai Neşu, mărturisiri emoţionante

„Rolul omului pe Pământ este să facă bine’, le-a spus Mihai Neșu lui Buzdu și Morar, în cadrul

vizitei pe care le-a făcut-o în casa de sticlă amplasată în Orașul Faptelor Bune, montată anul acesta în Oradea.

La aproape 9 ani de la accidentul care l-a trimis în scaun cu rotile, Mihăiţă Neşu este mai optimist decât oricând şi este pus pe fapte mari: a deschis o fundație la Oradea prin care ajută copiii cu dizabilități.

Fostul fotbalist de la FCSB și FC Utrecht va construi cel mai mare complex pentru recuperare din România, „Sfântul Nectarie’.

„Prin accidentul suferit mi-am dat seama că viața mea nu era cea mai potrivită. Am început să mă studiez mai mult pe mine si să-mi dau seama unde trebuie să încep să mă antrenez și să fac mai mult bine. Rolul omului pe pământ este să facă bine. Au fost clipe teribile. De fapt nu durerea fizică este cea mai mare, ci durerea din suflet. Dacă nu o tratezi, este foarte greu să te vindeci. Sufletul nu poate fi vindecat decât de Dumnezeu, este singurul deținător al rețetei exacte de vindecare a sufletului. Nu pot să zic că am învățat lucrul acesta. Pierzându-mi sănătatea fizică aproape complet, mi-a mai rămas sufletul, este singurul de care trebuie să mă îngrijesc. Și așa cum am spus mai devreme, am constat că nu toate lucrurile erau în regulă și am fugit la mai mulți preoți, m-am spovedit, m-am împărtășit. Datorită rugăciunilor lor s-au schimbat foarte multe lucruri în viața mea, dar sunt, încă, în perioada de antrenament spiritual în care continui să mă antrenez să imbunătățesc starea sufletească. Sper eu să fie din ce în mai bine, cu timpul”, a declarat Mihai Neșu