Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva au ieșit din Iași

Astăzi a fost o zi importantă pentru toți românii! În județul Neamț a avut loc o precesiune atipică, iar moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva au ieșit din Iași, dupa 73 de ani.

Duminică, în județul Neamț, a avut loc o procesiune atipică cu moaștele Cuvioasei Parascheva, care au părăsit Iașul, dupa 73 de ani, fiind a treia oară în istorie când se întâmplă acest lucru, a transmis preotul Constantin Sturzu.

Au ieşit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi când a fost seceta din 1947. Nu este o procesiune cu opriri, ci doar o deplasare pentru a aduce binecuvântarea Sfintei acelor locuri. Maşina nu a oprit nicăieri.” , a mai declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Pentru a se evita aglomerarea și faptul ca oamenii să nu fie expuși riscului de infectare cu coronavirus, reprezentații Mitropoliei au încercat să țină secret acest eveniment, atât traseul deplasării, dar și orarul.

Mașina care a purtat racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva a trecut prin mai multe localități, dar și pe la multe mănăstiri și biserici din județul Neamț, acest lucru fiind întâmpinat de suntetul clopotelor.