Mușcatele tale vor fi pline de flori dacă le pui rețeta aceasta simplă. Elixirul mușcatelor!

O metodă într-adevăr magică

Am aflat despre acestă metodă simplă de la o doamnă, care lucrează la Grădina Botanică. Ea ne-a povestit-o, când a observat că nu ne mai putem dezlipi de mușcate. Inițial am crezut că glumește: presupuneam că plantele sunt tratate doar cu chimicale… Aparent, nu este așa…

Astfel, vrem să oferim această metodă și cititorilor noștri!

Mușcatele vor înflori practic pe parcursul întregului an! Ele vor fi puternice: practic nu vor mai fi afectate de arsurile solare, vor suporta cu ușurință arșițele și nu se vor îmbolnăvi.

COMPOZIȚIA ELIXIRULUI ESTE FOARTE SIMPLĂ ȘI DISPONIBILĂ:
-2.7 litri de apă;

-100 g de drojdie proaspătă;

-½ pahar de zahăr.

MOD DE PREPARARE ȘI APLICARE:
1.Turnați 2.6-2.7 litri de apă stătută, fără clor, într-un borcan de 3 litri.

2.Dizolvați drojdia în apă caldă, după care adăugați-o împreună cu zahărul în borcanul cu apa.

3.Acoperiți borcanul cu o bucată de tifon și puneți-l într-un loc cald. Agitați-i conținutul din când în când. Soluția va fi gata, când se va sfârși procesul de fermentare.

4.După aceasta dizolvați un pahar de elixir în 10 litri de apă și udați fiecare mușcată cu câte un pahar de soluție o dată la 2 săptămâni.

IATĂ REZULTATUL:

Este important să cumpărați o drojdie calitativă. Drojdia uscată pentru copturi nu este potrivită. Cel mai bine ar fi să cumpărați drojdia utilizată pentru prepararea rachiurilor.

Iată cât de simplă este această metodă!

Mușcata este o plantă frumoasă, care în trecut putea fi văzută pe pervazurile fiecărei case. În prezent este întâlnită mai rar. Mulți oameni nu iubesc aroma ei specifică, iar alții preferă plantele decorative, care prezintă doar parte vegetativă (frunze).

De fapt, prezența unui ghiveci cu mușcate în casă este foarte folositoare. Uleiurile esențiale eliberate din frunzele acestei plante sunt capabile să creeze o barieră naturală pentru bacteriile și virusurile patologice. Mușcatele cultivate în condiții casnice necesită minimul de îngrijiri.

Spor la grădinărit!

Citeste si despre..

Leușteanul – plantă medicinală cu o puternică acțiune terapeutică

Gospodinele folosesc foarte mult leuștean, mai ales dacă acestea fac ciorbe, supe sau orice tipuri de preparate care au nevoie de o aromă puternică.

Printre acestea se număr și murăturile, sosur, salte și multe alte garnituri. Se mai poate consuma de asemenea și crud sau în sucuri, în infuzii, dar mai este bun și sub formă de cataplasmă.

Această plantă se găsește în cantități foarte mari în grădinile de la țară pentru că se poate cultiva și este și ușor de întreținut. În plus este o sursă foarte bună de vitamina A, C, și minerale precum calciul, fierul și potasiul și nu numai.

Leușteanul funcționează ca un antiinflamator natural, de asemenea mai are și proprietăți antibacteriene, antiparazitare, antivirale și chiar antifungice. El ajută bila să funcționeze, pe de altă parte crește pofta de mâncare, este un bun diuretic, curăță ficatul, este foarte util pentru femei în timpul zilelor critice din lună.

Cei care au probleme cu respirația sau în general cu plămânii îl pot folosi ca să își amelioreze sterile. Și nu în ultimul rând, leușteanul tratează problemele de piele exterioare cum ar fi rănile.

În cazul în care ai vasele de sânge îngustate, consumul de leuștean va face ca acestea să își revină. Ba chiar mai mult, dacă ai probleme cu circulația sângelui la extremități, leușteanul va ajuta organele responsabile să pompeze sângele inclusiv în acele zone.

Poți să ai un ten mult mai curat și mai luminos, lipsit de pete și de alte impurități, doar dacă vei freca ușor pielea cu câteva frunze de leuștean.
Atunci când te-ai rănit, te poți vindeca mai ușor dacă folosești cataplasme pe bază de leuștean.

Părul tău va crește mai repede și va deveni mai des tot datorită consumului de leuștean, pentru că acesta are un conținut bogat de vitamina A și de zinc. Pe de altă parte, vitamina C va avea grijă de secreția de uleiuri bune pentru firul de păr, și de căderea din abundență a acestuia.

Dacă vrei să îți detoxifici repede și fără effort organismul și sângele oți să bei suc făcut din leuștean. Pur și simplu trebuie să alegi frunzele de leuștean sănătoase, să le speli și să le toci la blender.

Pentru problemele sistemului digestive sunt bune ceaiurile din leuștean. După ce vei consuma leușteanul, vei observa cum scaunele tale se îmbunătățesc, nu te vei mai simți balonat deloc.

De asemenea, urina ta se va schimba în bine din toate punctele de vedere. În cazul în care îți place doar pulberea din leuștean, nu și frunzele proaspete, o poți folosi și pe aceasta în scopuri terapeutice, nu doar în cele culinare.

Chiar dacă până acum am prezentat o serie de beneficia ale leușteanului, trebuie să mai menționăm și faptul că această planta nu poate fi deloc consumată pe timpul sarcinii. Femeile care alăptează pot doar să reducă la minim consumul de leuștean, ca să evite efectele adverse.

Poți începe să folosești leușteanul în farfuriile tale, și după ce te vei convinge că este un ingredient bun, îl vei folosi și pentru restul efectelor lui pozitive.