„Ne-a păcălit pe toţi că-i este bine”

Moş’ Costică, un bătrân în vârstă de 80 de ani, a fost găsit mort în casa care stătea să se prăbuşească peste el.

Bărbatul, originar dintr-un sat din Iaşi, trebuia să se mute peste o zi în casă nouă.

Costică Olăriţă, în vârstă de 80 de ani, a fost găsit fără suflare de o rudă îndepărtată în casa pe care şi-o construise în tinereţe. Bătrânul din satul Homiţa, comuna Cristeşti, a murit singur. Descoperirea macabră a fost făcută cu o zi înainte ca Moş’ Costică să se mute într-o locuinţă nouă, construită de asociaţia „Ştergem o lacrimă”.

Primăria comunei, împreună cu asociaţia amintită anterior au strâns fondurile necesare pentru a-i face lui Moş’ Costică o nouă locuinţă, de data aceasta cu curent electric. Bătrânul a fost găsit mort cu o zi înainte ca oamenii să-l ajute să se mute în casă nouă şi să se bucure de ea.

„În afară de faptul că acesta ne-a spus că are probleme cu picioarele, nu s-a mai plâns de nimic. Vestea a venit ca un trăznet pentru noi, pentru că marți, pe 11 februarie, avea să se mute în casa sa nouă, curată, mobilată și călduroasă. Ne-a păcălit pe toți că-i este bine”, a spus Florentina Agache, președintele asociației, potrivit bzi.ro.

Moş Costică nu a avut niciodată copii şi a rămas văduv în urmă cu câţiva ani. Bătrânul simţit că urmează să se stingă din viaţă şi îşi dorea să lase moştenire familiei care nu l-a îngrijit, conform aceleaşi surse.

„A plecat înainte de a vedea căsuța frumoasă care îl aștepta”, a adăugat Florentina Agache.