Ne părăsesc marile valori.

Supranumită „regina suspansului” şi una dintre autoarele cele mai vândute din lume, scriitoarea americană Mary Higgins Clark, a murit, informează sâmbătă AFP.

Conform unui comunicat transmis de casa sa editorială, Simon and Schuster, a murit ”înconjurată de familie şi prieteni”.

Higgins Clark a scris peste 50 de cărţi din care a vândut câteva sute de milioane de exemplare, 80 de milioane numai în SUA. Născută în Bronx (New York), la 24 decembrie 1927, într-o familie modestă de origine irlandeză, Mary Theresa Eleanor Higgins Clark povestea că a luat virusul scriiturii la vârsta de 7 ani, irlandezii fiind adesea ”scriitori înnăscuţi”.

Tatăl ei a murit în urma unei crize cardiace pe când Mary avea doar 10 ani. Din cauză că nu se descurcau cu banii, mama ei a decis să împartă casa cu alte persoane. Mary a început să muncească de la vârsta de 15 ani, mai întâi într-un hotel şi apoi ca dactilografă. S-a măritat la 20 de ani, a lucrat timp de un an ca stewardesă pentru compania Pan Am, însă ulterior s-a dedicat creşterii celor cinci copii pe care îi avea cu soţul ei, Warren Clark. La vârsta de 35 de ani rămâne văduvă, soțul său decedând, ca și tatăl său, în urma unei crize cardiace.