Nu vom mai avea parte de relaxare. E foarte grav. Nelu Tătaru dă cea mai proastă veste!

România nu a scăpat de pandemia de coronavirus. Chiar dacă în ultimele săptămâni s-au luat mai multe măsuri de relaxare, se pare că aceste lucruri au dăunat. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, vine cu cea mai proastă veste.

Anunț extrem de grav al ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. Niciun român nu și-ar fi dorit să primească o astfel de veste. Este foarte grav ceea ce s-a întâmplat.
Nelu Tătaru dă cea mai proastă veste

În ultimele zile, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a fost din ce în ce mai mare. Din acest motiv, se pare că nu vom mai avea parte prea curând de relaxare.

„După cum am putut vedea, regulile au fost respectate doar de o parte din populație. Îndemn în acest sens să respectăm aceste reguli, pentru a putea parcurge etapele așa cum au fost gândite, programate și evaluate și pentru a putea să ne gândim și la alte măsuri de relaxare.

Noi evaluăm în fiecare zi situația, evaluăm în fiecare săptămână situația, orice măsură de relaxare este urmată la un moment dat de niște contramăsuri dacă evoluția este nefavorabilă, urmărim fiecare caz în parte prin anchete epidemiologice, urmărim fiecare focar constituit sau creșterea unei transmiteri comunitare într-o anumită localitate. Pot veni și acele măsuri secundare, în care putem restricționa o anumită zonă, un anumit loc, un anumit areal unde vedem că transmiterea comunitară ia o formă accentată”, a spus Nelu Tătaru, în direct pe B1TV.