Oficial, despre cazul Sorina

Monitorizările post-adopţie realizate de autorităţile americane pentru Sorina Săcărin, fetiţa din

Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut de o familie de cetăţeni români cu domiciliul în SUA, arată o integrare lină a acestui copil, a declarat pentru Agerpres preşedintele

Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA), Mădălina Turza.

Președintele ANDPDCA spune că Sorina este monitorizată alături de autoritățile americane, e ”foarte fericită” în sânul noii familii din SUA, iar cazul său nu mai reprezintă ”niciun fel de problemă”. ”Sorina este în continuare monitorizată de noi şi de partenerii noştri din Statele Unite.

Este foarte bine, a fost integrată, începe şcoala, are prieteni, lunar asistenţii sociali din SUA trimit spre Ambasadă fotografii şi informaţii despre ea”, a spus Turza. Este foarte bine din punct de vedere al sănătăţii, a făcut progrese foarte mari în ceea ce priveşte limba engleză şi din ceea ce am văzut, în pozele respective, este foarte fericită. Mădălina Turza:

”Categoric este în regulă. Monitorizările post-adopţie – avem o colaborare foarte bună cu autorităţile din Statele Unite – arată o integrare absolut lină a acestui copil şi nu avem niciun fel de problemă pe cazul Sorina”, a precizat președintele ANDPDCA.