Poliţia şi CNCD se autosesizează

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a deschis un dosar penal, în cazul Ditrău, pentru infracţiunile de incitare

la ură sau discriminare, anunţă Agerpres, iar Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat.

Totodată, Ștefan Mandachi, antreprenorul care a construit un metru de autostradă și care deține un lanț de fast food-uri, vrea să-i angejeze pe cei doi imigranți.

Încă din zilele trecute, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita a fost înregistrat un dosar de cercetare penală faţă de infracţiunea de incitare la ură sau discriminare. Gheorghe Filip, inspector IPJ Harghita:

„Trebuie să lămurim mai întâi ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat şi să identificăm eventualele persoane care se fac vinovate de săvârşirea acestei fapte. Deocamdată infracţiunea este cercetată in rem, aşa a fost înregistrată, urmând ca aceasta să aibă, e posibil, (…)

un suspect, doi, zece sau chiar mai mulţi sau poate niciunul. Important este să clarificăm toate cauzele, toate împrejurările, toate detaliile şi toate aspectele legate de acest caz”, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, inspectorul Gheorghe Filip.

Potrivit Codului penal, pedeapsa pentru această infracţiune este de la şase luni la trei ani de închisoare sau amendă, în funcţie de hotărârea instanţei. CNCD s-a autosesizat În acest caz s-a autosesizat şi Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, a declarat Csaba Astalosz, președintele instituției, pentru G4Media.