S-a schimbat modificarea!

Potrivit unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului României, la finalul ședinței s-a anunțat că dublarea alocațiilor pentru copii, va fi amânată până la 1 august.

Decizia de amânare a dublării alocațiilor pentru copii a fost luată de Ludovic Orban și de guvernul pe care acesta îl conducere, iar motivul pentru care s-a ajuns la acest lucru este lipsa banilor.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat pe 14 ianuarie dublarea alocațiilor, prin modificarea Legii privind aprobarea Ordonației de urgență a completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Din cauza fondurilor insuficiente de la bugetul de stat, Ludovic Orban precum și miniștrii in cabinetul său au lansat astăzi, 16 ianuarie 2020, o ordonanță de urgență pentru amânarea dublării alocaților pentru copii. Acestea va fi amânată până la 1 august 2020.

„Până la rectificarea bugetară, atât timp cât la alocaţii pentru copii este prevăzută o sumă de bani, noi nu putem să luăm bani din altă parte şi să-i ducem spre alocaţii de copii, cu atât mai puţin de la voucherele de vacanţă” , spunea Ludovic Orban încă urmă cu doar câteva zile, referitor la luarea din voucherele de vacanță pentru dublarea alocațiilor.