Schimbare importantă pentru românii care stau la casă! De-acum e obligatoriu! Legea care îi lovește în plin

Lovitura in plin pentru toti proprietarii romani!

Cei ce nu doresc sa se racordeaza la acest serviciu public ar putea primi amenzi usturatoare, conform unui proiect legislativ.

Potrivit unui proiect legislativ ce va fi dezbatut in urmatoarele saptamani la Parlement, proprietarii care nu vor sa se racordeze la serviciul public de canalizare vor fi nevoiti sa faca dovada ca nu polueaza solul si panza freatica, altfel vor risca amenzi de la 2.000 la 4.000 lei.

Dupa art. 29 se introduce un nou articol, art. 29¹, cu urmatorul cuprins:

“Art. 29¹ – La solicitarea reprezentantului unitatii administrativ-teritoriale, persoanele fizice care nu se racordeaza la serviciul public de canalizare existent in localitate sunt obligate sa faca dovada ca nu polueaza solul si panza de apa freatica”.

Art. 39 – Dupa alin. (4) se introduce un nou alineat, alin. (4¹), cu urmatorul cuprins: “Alin. (4¹) – Nerespectarea prevederilor art. 29¹ constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei la 4.000 de lei.

ATENTIE! Acest proiect nu se aplica inca. Proiectul de lege va fi dezbatut in procedura de urgenta la Senat, care este prima camera sesizata, potrivit legestart.ro. Mai mult, pentru a intra in vigoare, el va trebui sa primeasca aprobarea presedintelui Romaniei si sa fie publica in Monitorul Oficial.