SE ÎNTÂMPLĂ FOARTE CURÂND

Întrebarea care se află pe buzele tuturor, din punct de vedere meteorologic, este… când vin ninsorile în București și în întreaga România.

Specialiștii oferă o informație care ”lămurește” dilema, cel puțin în parte.

Data de 29 decembrie, conform graficului prezentat mai jos, este ziua în care – arată meteorologii – ninsorile își pot face apariția în București. Minima va ajunge la – 6 grade Celsius, iar maxima doar la 2 grade Celsius.

Până atunci, temperaturile se încadrează în valori normale, uneori chiar mai ridicate decât am aștepta pentru această perioadă a anului.

În intervalul 23-31 decembrie temperatura aerului va scădea treptat, de la o valoare medie regională a temperaturilor maxime de 13 grade, spre aproximativ 1 grad, vremea devenind apropiată de normalul termic al perioadei. Apoi se va înregistra o ușoară încălzire, astfel încât, pe 5 ianuarie, media maximelor termice va fi de 6…7 grade. Regimul termic nocturn va fi, de asemenea, în scădere treptată, iar media minimelor va coborî spre -6…-4 grade în intervalul 31 decembrie – 5 ianuarie, față de o medie de 9 grade la începutul intervlaului de prognoză. Precipitații vor fi posibile în 23, 27, 28 și 29 decembrie, anunță ANM.