Selly dă cărțile pe față după ce a absolvit liceul: „Școala nu e grea, e complet ineficientă”

Selly a luat Bac-ul și a terminat-o cu liceul care i-a „mâncat” 4 ani din viață. Vloggerul a făcut dezvăluiri incredibile despre învățământul românesc și cei care îl conduc.

Fie că-ți place, fie că nu-ți place Selly, acest tânăr acuzat prea des că bate câmpii în mediul online a rostit un adevăr dureros pe care îl știm cu toții. Dar el l-a spus mai bine.

Imediat după ce a absolvit liceul în Craiova, Selly s-a filmat în sala de clasă și a urcat

Concluzia lui Selly este că școala românească te învață lucruri inutile, după care te pune în situația de a face meditații, pe bani, pentru a putea trece testele „pe care sistemul ți le impune”.

Vloggerul dă vina pe oamenii care conduc sistemul de învățământ din România, care nu sunt preocupați decât de propriile funcții.

„Oamenii care conduc învățământul din România de 30 de ani încoace, oamenii care sunt acolo sus și au putere de decizie asupra lucrurilor care se întâmplă, sunt fie proști, fie ticăloși. De cele mai multe ori sunt și proști, și ticăloși”, a spus Selly.

Vloggerul, care a luat examenul de Bacalaureat cu o notă mare, a recunoscut că ar fi picat sigur dacă „Bac-ul s-ar fi dat din lucruri care să te ajute cu adevărat în viață”.

Selly susține că elevii din România sunt chinuiți în fiecare zi cu materii inutile și puși să reproducă comentarii și idei ale unor literați. Totodată, pe ei nu-i încurajează nimeni să aibă propriile opinii și nu-i ajută să se pregătească pentru viitor.

„Gândiți-vă ce telefon aveați acum 10 ani și ce telefon aveți acum (…) În toată lumea asta supermodernă, digitalizată, care se schimbă foarte repede, lucrurile pe care noi le învățăm la școală au rămas cam aceleași, de 30 de ani încoace. Sunt aceleași materii, la care înveți aceleași lucruri. Din cauza asta, când ajungi la 18-19 ani și ieși pentru ultima dată pe poarta liceului, cu Bac-ul luat și cu diploma de absolvire în mână… ai ieșit pe poarta liceului, în 2020, perfect pregătit pentru anul 1990.”