Semnul rau de la capela Cristinei Topescu.

Cristina Topescu a fost gasita fara suflare in casa sa din Tunari, duminica trecuta, in jurul orei 22.00, de o vecina, care ii era si prietena apropiata.

Speriata ca nu reusea sa dea de vedeta, femeia a apelat, initial, la alte persoane din localitate, pentru a afla ce se intampla, apoi a sunat la 112. Anchetatorii prezenti la fata locului au constatat ca jurnalista era decedata de mai multa vreme, mai exact in urma cu aproximativ doua-trei saptamani.

”Legistul a analizat trupul aflat in stadiu avansat de degradare, chiar mumificat, si a intocmit un raport in care se specifica faptul ca ziarista terminase socotelile cu viata de doua saptamani. Mai mult, dusa la necropsie, medicii nu au putut spune clar cauza decesului, insa au mers pe varianta unui infarct sau chiar a unui accident vascular”, au dezvaluit persoane abilitate, apoi i s-a prelevat si inima pentru mai multe analize.

Dupa autopsie, trupul Cristinei Topescu a fost depus la capela Cimitirului Bellu, acolo unde prietenii apropiati, familia si oamenii obisnuiti care doar au indragit-o au putut sa ii aduca un ultim omagiu. ”A fost un privegi trist, fara lacrimi, poate la fel cum a fost si viata ei in ultimii ani, retrasa, fara vreo dorinta de a iesi in evidenta cu orice pret si…distanta fata de lume”, au comentat cei prezenti la fata locului. Aceleasi persoane aveau sa mai spuna si ca la capela, mama jurnalistei, de durere, s-a impiedicat pe scari chiar inainte de a intra in incinta, ceea ce, se pare, in popor, ar insemna un semn rau, si anume ca sufletul decedatei nu pleaca impacat pe lumea cealalta.

Cine a fost Cristina Topescu. Fiica lui Cristian Topescu a avut o cariera spectaculoasa

Cristina Topescu a fost incinerata ziua urmatoare la Crematoriul Vitan- Barzesti, starnind foarte multe controverse. Pe de alta parte insa, oricum s-ar fi produs moartea si ulterior ultimul drum, oamenii trebuie sa isi aduca aminte de ea, ca despre o valoare a presei romanesti. Jurnalista a fost absolventa a Facultatii de Limbi Straine, sectia engleza – italiana, din cadrul Universitatii Bucuresti. Inca din copilarie, aflata in preajma marelui Cristian Topescu, tatal ei, a fost atrasa de mirajul micului ecran, in perioada 1970 – 1979 aparand chiar in nenumarate emisiuni pentru copii si tineret produse la TVR.

O vreme, dupa terminarea studiilor universitare, a lucrat la revistele culturale „Contemporanul” (corector) si „Cinema”. In plus, Cristina Topescu facea si traduceri ale filmelor care circulau atunci pe video. In vara anului 1989, a incercat sa ajunga clandestin in Germania (unde se afla mama sa, prima sotie a lui Cristian Topescu), dar a fost prinsa la granita, astfel ca, timp de mai multe luni, a stat dupa gratii, fiind eliberata la inceputul lui 1990, cand democratia s-a instalat si in Romania. A revenit in televiziune in 1991,la Pro Tv, la Antena 3, TVR, apoi La Prima Tv, scrie wowbiz.ro