Simptom neașteptat

Se știe deja că febra, dificultățile de respirație și tusea seacă pot fi semn că ai contractat COVID-19.

Conform specialiștilor, însă, primul indiciu nu ar fi aceste simptome, deja cunoscute de toată lumea, ci anosmia. Pe înțelesul tuturor, pierderea mirosului și a gustului.

Aproape 700 000 de oameni au contractat la nivel global virusul COVID-19, iar numărul victimelor este de zeci de mii. Întreaga planetă este în stare de alertă și, la primul semn de febră, dificultăți de respirație sau tuse seacă oamenii iau în considerarea posibilitatea de a fi fost infectați cu coronavirus.

Aceste trei simptome menționate mai sus au fost descrise ca fiind semne de infecție cu coronavirus, dar se pare că există un indiciu și mai concludent, ce apare înaintea stărilor febrile și a tusei. Este vorba de anosmie, adică pierderea mirosului și a gustului, un simptom descris de foarte multe persoane infectate cu COVID-19.

În Coreea de Sud, unde testarea este mult mai mare, 30% dintre pacienţii depistaţi pozitiv au avut anosmia drept prim simptom. Vorbim despre cazurile uşoare şi despre asimptomatici. În Iran s-au identificat cazuri izolate, la fel şi în SUA, Franţa ori Italia‘, a declarat pe acest subiect un reprezentant al Societății de Rinologie din Marea Britanie.