Stare de alerta la Spitalul Ploiesti!

Situatia la Ploiesti este din ce in ce mai complicata si tot mai multi oameni ajung la spital muscati de capuse.

Desi medicii recomanda sa nu incerce sa isi scoata singuri capusele care au apucat sa ii muste, oamenii nu ii asculta si ajung la spital solicitand interventia medicala de urgenta.

Primarul din Ploiesti, Adrian Dobre, a cerut sa se declare stare de urgenta la Ploiesti. Invoca mai multe cauze, precum capusele, tantarii si a mizeriei.

Acest lucru s-a intamplat din cauza tergiversarii contractului pentru deratizare si dezinsectie. Autoritatile sustin ca inca din toamna anului trecut au incercat sa incheie un contract cu o firma specializata, insa au intampinat probleme la licitatie, iar acum nu au niciun contract semnat.

Adrian Dobre, Primar Ploiesti: “Se poate vorbi de o anumita stare de alerta, stare de urgenta drept pentru care am si solicitat intitutiei prefectului sa convoace comitetul de situatii de urgenta. Noi nu putem sa asteptam solutionarea acestei probleme pe calea instantei. ”

Prefectul care conduce comitetul de urgenta sustine ca nu poate declara starea de urgenta in oras pentru ca nu este situatia exceptionala prevazuta in lege, singura posibilitate este sa ceara ddirectiei publice de sanatate sa instituie un set de masuri pentru tot judetul.

Doar in aceasta saptamana peste 140 de persoane au ajuns la spital, iar situatia pare sa se inrautateasca din cauza temperaturilor care cresc si, totodata, creste si riscul imbolnavirii de la intepaturile tantarilor.

Medicii trag un semnal de alarma si incerca sa transmita un mesaj prin toate mijloacele media de informare: “Noi am vrea sa rugam populatia sa nu extraga la domiciliu aceste capuse, sa vina ca este mult mai usor de scos daca nu a ramas capul in plaga” a declarat Lucia Vasile.