Un neurolog mi-a spus simptomele anevrismului!

Anevrismul cerebral este însoțit deseori de dureri de cap foarte mari și dacă nu este tratat la timp poate avea consecințe letale.

Ce este anevrismul? Acesta este o porțiune sensibilă în pereții vaselor de sânge, ceea ce poate duce la dilatarea acestei porțiuni.

De cele mai multe ori, anevrismul se localizează în aortă.

Este destul de dificil să vedeți diferența dintre anevrismul cerebral și o durere obișnuită de cap sau migrenă. Dacă ruperea anevrismului are loc brusc, omul va simți o durere de cap foarte puternică. Simptomele asemănătoare dintre anevrism și migrenă îi fac pe mulți oameni să treacă cu vederea semnele de prevenire. Unii o consideră o durere de cap obișnuită.

Li Brodway, de 41 de ani, din Carolina de Nord a considerat mult timp că ea suferă de migrenă. Însă, într-o zi ea a simțit „cea mai îngrozitoare durere de cap din viața ei”, din spusele soțului ei. Soții au mers imediat la medic, unde s-a constatat că femeia avea anevrism cerebral. Din păcate, Li a decedat doar după 2 zile.

Simptomele anevrismului cerebral

 1.   Dureri de cap chinuitoare, pe care nu le-ați avut anterior
 2.   Sensibilitate crescută și neașteptată la lumină
 3.   Convulsii
 4.   Senzație permanentă de grețuri și de vomă
 5.   Vedere încețoșată sau dublată
 6.   Inchiderea neașteptată a pleoapelor
 7.   Rigiditate momentală a mușchilor de la ceafă
 8.   Senzația de paralizie a feței
 9.   Dureri acute în zona ochilor, asemănătoare unei injecții
 10.   Pierderea cunoștinței
 11.   Zgomot în urechi, asemănătoare exploziilor sau împușcăturilor

 

Dacă cineva dintre cunoscuții dvs. a avut vreunul dintre aceste simptome, recomandați-i să meargă imediat la medic. Nu toate durerile de cap sunt periculoase, însă prevenirea unor agravări este binevenită.