Veste proastă pentru români! Ce se întâmplă de la 1 iulie 2020?

Măsuri 1 iulie 2020. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că s-a decis amânarea măsurilor de relaxare care urmau să fie aplicate de la 1 iulie 2020.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că, în contextul creşterii numărului de cazuri noi cu COVID-19, Grupul de suport tehnico-ştiinţific a decis amânarea măsurilor de relaxare care urmau să fie aplicate de la 1 iulie.

Măsuri 1 iulie 2020. Ce spune Nelu Tătaru

„Astăzi (luni – n.r) a avut loc întâlnirea acestui grup (Grupul de suport tehnico-ştiinţific – n.r.). S-a evaluat tot ceea ce a însemnat cele două săptămâni.

Au fost două săptămâni în care am avut o creştere a numărului de cazuri noi, două săptămâni în care au crescut cazurile în terapie intensivă, a crescut numărul de decese şi recomandările specialiştilor din Grupul tehnic sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le avem pentru 1 iulie, urmărind zilnic şi săptămâna care urmează evoluţia numărului de cazuri, evoluţia cazurilor de terapie intensivă, evoluţia deceselor, precum şi respectarea normelor de precauţie, reguli de igienă, distanţarea fizică.

(…) Suntem într-un moment în care gestionăm un număr de cazuri crescut şi s-a decis, la nivelul grupului tehnic, să amânăm cea de-a patra măsură de relaxare”, a declarat Nelu Tătaru, luni, la Digi 24.

Regulile nu au fost respectate
Tătaru a adăugat că regulile nu au fost respectate în ultimlele două săptămâni de către unii dintre români, ceea ce a dus la o creștere a numărului de infectări cu COVID-19.