”VULPIȚA” I-A COSTAT DUR PE CEI DE LA ANTENA 1!

CNA a decis amendarea postului Antena 1 cu 100.000 de lei, pentru ”telenovela Vulpița”.

Sancțiunea a fost aplicată după ce forul a vizionat câteva fragmente din mai multe ediții ale emisiunii ”Acces Direct”.

Membrii CNA au votat în unanimitate sancțiunea, iar amenda a fost dată pentru încălcarea articolelor privind protecția minorilor, dar și a articolului care spune că ”nu orice interes al publicului trebuie satisfăcut”.

„Ce am văzut aici este un spectacol al degradării umane. Este o degradare extraordinară pentru ce înseamnă televiziune. (…) De o lună de zile exploatați chestia asta. S-a vorbit despre chestiuni grave, despre abandon, despre prostituție, despre amantlâc. Înțeleg nevoia de audiență, dar nu poți depăși chiar orice limită.” a afirmat Dorina Rusu, membru CNA.

Image may contain: 2 people, people sitting

Românii au fost cei care au adus în atenția membrilor CNA emisiunea care scoate la iveală detalii neadecvate publicului spectator. Astfel, telespectatorii s-au plâns că realizatorii ”Acces Direct” își bat jos vizibil de invitați și îi promovează drept modele de urmat, ceea ce este total greșit, potrivit martorilor.

Forul a dezbătut subiectul cu membrii emisiunii de la Antena 1, iar aceștia s-au apărat spunând că ei nu îi promovează drept modele pe invitați și că emisiunea face audiențe foarte bune, iar celelalte posturi procedează la fel.

„Noi ne uităm în stânga-dreapta, în intervale nu neapărat în 17 – 19, ci chiar mai devreme, există emisiuni în care tineri se combină între ei, au povești de dragoste, „gelozeli”, se și bat și agresează verbal. Noi concurăm cumva cu Știrile de la ora 17, al căror scop nu e neapărat de informare, ci sunt un anumit gen. Mai sunt dramatizate povești de viață în care se vorbește despre amantlâcuri, sex, șantaje, violență domestică, toată tipologia, povești care funcționează de ani de zile pe TV, pe tronsoane orare similare cu al nostru. Ne uităm și noi ce se întâmplă la noi” a spus cel care coordonează echipa care lucrează la Acces Direct.