Zi neagra pentru Italia

Italia se confruntă cu cel mai negru bilanț de până acum. Vineri, 627 de persoane au murit în Italia din cauza COVID-19.

Specialiștii spun că în acest moment, la fiecare două minute și jumătate, un cetățean din Italia moare din cauza coronavirusului.

Din păcate, ritmul deceselor din Italia a explodat în ultimele două zile, situația fiind extrem de gravă în regiunea nordică, Lombardia.

La aproape o lună de la izbucnirea pandemiei, în peninsulă au fost raportate 637 de decese în doar 24 de ore. În total, numărul morților din cauza COVID-19 a depășit 4000.

9 din 10 pacienți din Lombardia mor înainte de ajunge la terapie intensivă

Ambulanțele nu fac față numărului uriaș de solicitari și ajung chiar și după 7 ore de la apel. De aceea, mulți dintre infectați nu mai au nicio șansă la viață.

În aceste condiții, mierul Giuseppe Conte a anunțat măsuri drastice. Italienii nu mai au voie în parcuri sau grădini publice, locuri de joacă sau de recreere în aer liber. Italienii nu mai au voie să se îndepărteze la mai mult de 200 de metri de casă. La supermarket merge doar un membru al familiei.

13 medici au murit luptând împotriva coronavirusului. Sunt infectați 2.829 de medici şi asistenţi
Sâmbătă dimineață au fost confirmați încă 5 medici decedați din cauza coronavirusului, bilanțul ajung la 13 cadre medicale morți din cauza COVID-19. Informațiile oficiale din Italia arată că 2.829 de angajaţi din sănătate au fost infectaţi.

In Italia s-au înregistrat 47.021 de cazuri, iar vineri a fost înregistrat cel mai mare număr de morţi: 627 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza COVID-19. 5.129 de oameni s-au vindecat şi au fost externaţi.